NL | FR | EN
Dr. Patrick Dedoncker

Behandelingen / Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Uitgezakte wenkbrauwen geven u een droevige gelaatsuitdrukking. Doordat de wenkbrauwen als het ware drukken op de bovenste oogleden, ontstaat er bovendien overtollige huid, die zich vaak dubbel plooit, waardoor u er ook ouder uitziet.

Het discreet liften van de buitenste helft van de wenkbrauwen geeft u opnieuw een open blik met een jeugdige uitstraling.

Hoe wordt een wenkbrauwlift uitgevoerd?

Via een huidincisie in de hoofdharen, wordt net boven de slaap, een onderhuidse tunnel gemaakt naar de wenkbrauw. Vervolgens wordt het bindweefsel gelift en opnieuw vastgemaakt.

Litteken

Na een wenkbrauwlift is er geen zichtbaar litteken.

Verdoving

Meestal volstaat een plaatselijke verdoving. Aan zenuwachtige patiënten wordt een kortwerkend kalmerend medicijn toegediend. Deze verdoving kan in verscheidene gradaties, tot en met een slaaproesje.

Herstel

Na de ingreep, mag u na een uurtje rusten naar huis. Er is geen verband. 's Anderendaags zullen de ogen flink opzwellen. Deze zwelling ebt weg na een drietal dagen. Eventuele pijn bestrijdt men de eerste 24 uur met klassieke pijnstillers als ibuprofen en paracetamol.

Voorzorgen

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een wenkbrauwlift meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee volgediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw plastisch chirurg (bv. acetylsalicylzuur, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel GSM-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Mogelijke risico's en verwikkelingen

De correctie gebeurt discreet met behoud van uw voorhoofdmimiek en met zorg voor links/rechtssymmetrie. Zogenaamde ‘kattenogen’ door overcorrectie worden vermeden door de ervaring van uw plastisch chirurg.
Infectie wordt vermeden door de steriele operatieprocedure. U wast best de haren voor de ingreep om bacteriën weg te spoelen.
De ingreep is ook omkeerbaar: het resultaat kan desgewenst ten alle tijde ongedaan worden gemaakt.

Aanverwante behandelingen

ooglidcorrectie
facelift

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)

A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
T: +32 (0)9 340 85 30