NL | FR | EN
Dr. Patrick Dedoncker

Behandelingen / Ooglidcorrectie (blefaroplastie)

Ooglidcorrectie (Blefaroplastie)

Ogen zijn de spiegels van het gelaat. Bij te veel huid aan de bovenste oogleden of dikke vetzakjes onder de ogen, lijkt het alsof u er permanent vermoeid uitziet. Een ooglidcorrectie van de bovenste en/of onderste oogleden kan uw verlepte blik er opnieuw stralend doen uitzien. Een jongere en frissere uitstraling is het resultaat. Een ooglidcorrectie behoort momenteel tot de top 3 van de meest uitgevoerde ingrepen in de plastische chirurgie.

Bovenste oogleden

Bij een correctie van de bovenste oogleden wordt de overtollige huid, die in sommige gevallen de ogen letterlijk verkleint, weggesneden Het wegnemen van het teveel aan huid gebeurt in een huidplooi.

Onderste oogleden

Oogwallen worden veroorzaakt door uitpuilende vetkwabbetjes en/of door overtollige huid. Bij een correctie worden zowel de overtollige huid als het teveel aan vetweefsel verwijderd. Er wordt een insnede net onder de wimpers of aan de binnenzijde van het ooglid gemaakt, waardoor er geen litteken is.

Chemische peel van de oogleden

Wanneer de ooglidhuid grauw van kleur is of vol met fijne rimpeltjes staat, kan een trichloorazijnzuur peel zorgen voor een nieuwe huidtextuur. Deze peel schraapt de oppervlakkige slechte laag weg, zodat er een nieuwe jongere huid ontstaat. Deze TCA peel wordt soms gecombineerd met de ooglidcorrectie.

Verdoving

Meestal volstaat een plaatselijke verdoving. Aan zenuwachtige patiënten wordt een kortwerkend kalmerend medicijn toegediend. Deze verdoving kan in verscheidene gradaties, tot en met een slaaproesje.

Herstel

Na de ingreep, mag u na een uurtje rusten naar huis. U mag wel niet alleen met de wagen naar huis rijden.

Eventuele pijn na de ingreep kan worden verlicht met klassieke pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol.

De dag na de ingreep zijn de ogen het meest gezwollen. De ogen kunnen ook tranen waardoor u minder scherp ziet. Bij een enkelvoudige ooglidcorrectie verdwijnen de blauwe vlekken na ongeveer 8 dagen. Bij een dubbele correctie kan dit iets langer duren. Als u naar buiten moet, kan u een zonnebril dragen. Na de ingreep mag u de zone rond de ogen afkoelen met ijs of u kan een gelbril dragen. Het effect hiervan blijkt in de praktijk echter weinig efficiënt te zijn.

De niet zichtbare onderhuidse hechting wordt binnen de week verwijderd, om een onzichtbaar lijntje te verkrijgen.

Normaal kan u na drie dagen opnieuw aan het werk. Het werkverlet is iets langer wanneer u een job heeft waarmee u veel contact heeft met klanten.

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een ooglidcorrectie meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist.Eén of twee volgediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team.

Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken.

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit dan vooraf mee te delen aan de arts. (bv. acetylsalicylzuur, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.).

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel GSM-nummer van uw chirurg zodat u zich veilig voelt.

Mogelijke risico's en verwikkelingen

Een ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties. Uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg is het een zeer veilige operatie die steeds spectaculaire resultaten geeft.

Aanverwante onderwerpen

wenkbrauwlift
facellift
lipofilling gelaat

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)

A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
T: +32 (0)9 340 85 30

Bekijk meer foto's