NL | FR | EN
Dr. Patrick Dedoncker

Behandelingen / Ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels

Dit is een kleine ontwikkelingsstoornis die voor sommige vrouwen belastend kan zijn. Een ingetrokken tepel zijn is te wijten aan onvolgroeide melkkanalen. Omdat de melkkanaaltjes te kort zijn, trekken ze de tepel waarin ze uitmonden naar binnen.

Esthetische chirurgie kan hier een oplossing bieden.

Hoe gebeurt een correctie?
De te korte melkanalen worden net onder het tepelhof doorgeknipt. Vervolgens wordt een inwendig beursnaadje gehecht dat ervoor zorgt dat de tepel opnieuw mooi naar buiten komt.

Litteken

De incisie wordt gemaakt op de minst opvallende plaats, namelijk aan de rand van het tepelhof in de vorm van een halve maan. De hechting gebeurt onderhuids en de wondnaad wordt dichtgekleefd. Het litteken wordt nagenoeg onzichtbaar.

Verdoving

Door de verfijning van de operatieve techniek wordt een tepelcorrectie onder lichte roesverdoving en plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de ingreep zal u zich hierdoor veel fitter voelen. Een overnachting in de kliniek is daardoor ook overbodig.

Herstel

U verlaat het ziekenhuis dezelfde dag van de ingreep. Deze ingreep geeft weinig pijn. Eventueel ongemak van de eerste 24 uur wordt bestreden met klassieke pijnstillers als paracetamol en ibuprofen.

De dag na de ingreep kan u weer aan het werk. Na een week komt u op controle. Het verband moet één week mooi droog gehouden worden.

Twee maand na de ingreep wordt het resultaat geëvalueerd aan de hand van de genomen foto’s.

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door de plastisch chirurg, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

Hoewel een tepelcorrectie meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord (automatische, herhaaldelijke bloeddrukmetingen, constante zuurstofsaturatie metingen, electrocardiogram) door een anesthesist. Eén of twee gediplomeerde verpleegkundigen maken deel uit van het team. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor u als patiënt.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken.
Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw plastisch chirurg (bv. acetylsalicylzuur, aspirine, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel gsm-nummer van uw plastisch chirurg zodat u zich veilig voelt.

Mogelijke risico's en verwikkelingen

Wanneer u gezond bent, zijn er nauwelijks risico’s verbonden aan deze ingreep. Infectie komt zelden voor. Een correctie van ingetrokken tepels geeft zeer mooie resultaten.

Borstvoeding is nadien echter niet meer mogelijk, omdat de te korte melkkanalen werden doorgeknipt.

Aanverwante onderwerpen

tepelverkleining
borstverkleining
borstlift

Contact

Ingrepen en consultatie (na afspraak)

A.Z. Jan Portaels
Gendarmeriestraat 65
B-1800 Vilvoorde
België
T: +32 (0)2 257 59 74

A.Z. Lokeren
Lepelstraat 2
9160 Lokeren
België
T: +32 (0)9 340 85 30